De brouwerij van jouw eigen bier

The Brew Society is een brouwersgemeenschap voor bierondernemers. Met onze gloednieuwe installaties bieden we een brouw- en botteldienst aan ambachtelijke brouwerijen, ciderproducenten en andere drankenbedrijven. Kwaliteit, expertise en innovatieve brouwprocessen zijn onze grootste troeven. We bieden een 360° service met onder meer receptontwikkeling, een gepersonaliseerd brouwproces, bottel- en inblikdienst en aangepaste verpakking

De brouwerij

 • Duurzaam en ecologisch brouwproces door onze zonnepanelen en waterzuivering systeem
 • Totale oppervlakte 13.000 m²
 • Nieuwe brouwinstallatie van Braukon
 • Moderne Krones afvullijn voor flessen, blikken en vaten
 • Duitse inox vergistingstanks met een capaciteit van 50.000hl/jaar uit te breiden tot 100.000 Hl/ jaar
 • Fine dosing Hopgun voor dry-hopping
 • Accijnsvrij voorraadmagazijn
 • Eigen compleet uitgerust laboratorium
Brouwerij van eigen bieren en bier van derden

Life is brewtiful bij The Brew Society


Bjorn desmadryl

Onze meester-brouwer en zijn team kunnen een ervaring van meer dan 15 jaar voorleggen. Ze zijn in staat om zowel lage gisting bieren als bovengisting ale’s te brouwen vanaf 30 hectoliter in onze microbrouwerij tot 120 hectoliter in onze grote brouwerij. The Brew Society is ook in het bezit van een biologisch certificaat ingeval u biologische producten wil vervaardigen. We denken lokaal en werken met lokale landbouwers en 100% Belgische producten. In ons brouwlaboratorium en met onze analysediensten controleren we uw bier en dranken bij ons ter plaatse.

Ben je benieuwd hoe brouwerij The Brew Society te werk gaat bij het maken van zijn heerlijke biertjes? Ontdek het snel!
 • Produceren van onze Craft bieren start steeds met het zorgvuldig selecteren van onze grondstoffen: Water, Gerstemout, Hop en Gist

  Hallo, ik ben Björn Desmadryl stichter van de brouwerij: The Brew society. Sta me toe u mee te nemen in het verhaal van ingrediënt tot glas.

  Grondstoffen

  Produceren van onze Craft bieren start steeds met het zorgvuldig selecteren van onze grondstoffen: Water, Gerstemout, Hop en Gist. Het uiteindelijke brouwresultaat hangt af van specifieke procedés, duurtijden, temperaturen en noem maar op. Ik licht hierbij graag de grote stappen in het brouwproces toe.

 • De verschillende soorten in België aangekochte granen laten we vermouten in een mouterij.

  Mouten

  De verschillende soorten in België aangekochte granen laten we vermouten in een mouterij. Bij de selectie van het mout zijn we zeer kritisch omdat het mout van groot belang is voor de kleur, het aroma en de smaak van het bier.

 • Eenmaal in de brouwerij belandt het mout in de moutmolen. Het mout wordt nat gemalen zodat het in de volgende stap van het brouwproces kan oplossen in water. Onze brouwmeesters noemen dit schroten van de mout.

  Shroten

  Eenmaal in de brouwerij belandt het mout in de moutmolen. Het mout wordt nat gemalen zodat het in de volgende stap van het brouwproces kan oplossen in water. Onze brouwmeesters noemen dit schroten van de mout.

 • Maischen is de Duitse term voor het mixen van het grof gemalen mout en brouwwater in een beslagkuip.

  Maishen

  Maischen is de Duitse term voor het mixen van het grof gemalen mout en brouwwater in een beslagkuip. Tijdens dit proces mengen we het water en het mout tot een beslag. Hierbij wordt het zetmeel in het mout omgezet in vergistbare suikers. Door het mout korter of langer op te warmen, kunnen we zelf de samenstelling van het wort bepalen. Op die manier beïnvloeden we de volmondigheid en de schuimkraag van het bier. Na enkele uren geduld verkrijgen we een zoet extract dat wort genoemd wordt, en die we in de filterkuip gaan scheiden van de draf.

 • In de volgende stap gaan we de draf scheiden uit het beslag. Eenmaal dit is gebeurd, belandt de draf in een silo en wordt opgehaald en verdeeld onder melkveehouders.

  Filteren

  In de volgende stap gaan we de draf scheiden uit het beslag. Eenmaal dit is gebeurd, belandt de draf in een silo en wordt opgehaald en verdeeld onder melkveehouders.

  Na het filteren van het beslag blijft er wort over. Dit is een suikerrijke vloeistof dat straks na het koken bier zal worden.

 • Het koken dient om het wort steriel te maken, mogelijke troebel te doen neerslaan en om hop zijn bitterheid te geven.

  Koken

  Het koken dient om het wort steriel te maken, mogelijke troebel te doen neerslaan en om hop zijn bitterheid te geven. Naar het einde van het kookproces toe voegt onze brouwer nog aromahoppen toe. De hop voor onze bieren is afkomstig uit België. Na een uurtje aan de kook, gaat de bittere zoete vloeistof door een netwerk van inox buizen naar de vergistingstanks in onze fermentatie zaal.

 • Pas na de vergisting kunnen we spreken over bier. We voegen verse gist toe aan ons brouwsel, zo kunnen deze cellen alle suiker in het wort omzetten in alcohol en koolzuurgas.

  Gisten

  Pas na de vergisting kunnen we spreken over bier. We voegen verse gist toe aan ons brouwsel, zo kunnen deze cellen alle suiker in het wort omzetten in alcohol en koolzuurgas. Het is wederom wachten, want brouwen is geduld hebben en alle micro-organismen de tijd geven om hun job uit te oefenen.

 • Eenmaal de hoofdgisting klaar is, wordt de gist van het jonge bier gescheiden en kan het bier rusten en rijpen in lager tanks. Tijdens de rijping of de lagering worden specifieke aroma’s gevormd De smaak van het bier wordt in deze fase dus verfijnd.

  Lageren

  Eenmaal de hoofdgisting klaar is, wordt de gist van het jonge bier gescheiden en kan het bier rusten en rijpen in lager tanks. Tijdens de rijping of de lagering worden specifieke aroma’s gevormd De smaak van het bier wordt in deze fase dus verfijnd.

 • Voor een tweede keer in het brouwproces moet er gefilterd worden. Dit is nodig om restgist en troebel te verwijderen

  Centrifugeren

  Voor een tweede keer in het brouwproces moet er gefilterd worden. Dit is nodig om restgist en troebel te verwijderen

 • Kwaliteit dragen we hoog in het vaandel, ons labo zorgt er dan ook voor dat we telkens aan de hoogste standaarden kunnen werken en testen het bier zowel fysicochemisch, microbiologisch als organoleptisch voor we gaan bottelen.

  Labo en testen

  Kwaliteit dragen we hoog in het vaandel, ons labo zorgt er dan ook voor dat we telkens aan de hoogste standaarden kunnen werken en testen het bier zowel fysicochemisch, microbiologisch als organoleptisch voor we gaan bottelen.

 • Na de goedkeuring van het labo gaan we verder naar de bottelarij om het afgewerkte bier te pasteuriseren en af te vullen in alle mogelijke formaten: flessen, blikken, vaten noem maar op, alles verloopt aan de hoogste normen via onze aller modernste Krones afvulinstallatie.

  Bottelen

  Na de goedkeuring van het labo gaan we verder naar de bottelarij om het afgewerkte bier te pasteuriseren en af te vullen in alle mogelijke formaten: flessen, blikken, vaten noem maar op, alles verloopt aan de hoogste normen via onze aller modernste Krones afvulinstallatie.

 • Na de nodige inspanningen kunnen we eindelijk eens proeven van onze creatie en genieten van de goede momenten in het leven.

  Proeven

  Na de nodige inspanningen kunnen we eindelijk eens proeven van onze creatie en genieten van de goede momenten in het leven. Santé op uw gezondheid.

Ontdek Martha Bier

Martha is geboren in de jaren twintig in Heule, een klein pitoresk dorpje in België. Verzot op bier als ze was ontwikkelde ze een uniek premiumrecept voor haar favoriete brouwsels. Op vandaag zijn haar savoir-faire en traditie nog heel erg actueel in haar gedachtenis. Niet alleen was ze bij iedereen geliefd, maar ze was ook sexy, gek, gelukkig, wild, druk en ruig. Laat ons in liefde toosten op Martha!

Martha Bier, gebrouwen door brouwerij The Brew Society uit Heule

De medailles

Stuur ons een e-mail
Heb je vragen? Contacteer ons via het formulier hiernaast. We nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Gegevens
Kortrijksestraat 103A
8501 Heule - Belgium 
+32 56 13 04 05
Brouwerij The Brew Society brouwt eigen bieren en bieren voor derden.